Elektronik Sektöründeki Yetkinliğimiz İle YÖK Listesinde Yer Aldık

11. Kalkınma Planında yer alan “araştırma üniversitelerinin yetkinliklerine göre öncelikli sektörlerle eşleştirilmesi” konusunda YÖK tarafından gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde alınan kararlar Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç tarafından kamuoyu ile paylaşıldı.

Kalkınma Planında öncelikli sektörler arasında sayılan kimya, ilaç, tıbbi cihaz, elektronik, makine-elektrikli teçhizat, otomotiv, raylı sistem araçları sektörleriyle pandemi döneminde önemi bir kez daha ortaya çıkan gıda arzı güvenliği sektörü ve bu sektörler kapsamında yer alan 39 alt alan yetkinlikleri çerçevesinde üniversitelerle eşleştirildi.

Elektronik alanında; İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, toplam 5 Üniversitenin bulunduğu listeye (Boğaziçi, ODTÜ, Yıldız Teknik, Gebze Teknik Üniversiteleri ile birlikte) girmeye hak kazandı.

On Birinci Kalkınma Planına göre yapılan bu eşleştirmelerin sağlayacağı katkılar Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç tarafından şu şekilde açıklandı:

“Eşleştirmeler Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’na iletilecektir. Böylece önümüzdeki yıllarda yapılacak yatırım programlarındaki karar alma süreçlerinde üniversitelerin uzmanlık alanlarının dikkate alınması planlanmaktadır. YÖK tarafından araştırma ve aday araştırma üniversitelerimizin belirlenen ihtisas alanlarıyla ilgili, ortak araştırma merkezi, merkez, bölüm kurmaları teşvik edilecek ve Üniversitenin büyüme rotasında ve kadro taleplerinde bu rapor dikkate alınacaktır. Aynı ihtisas alanındaki üniversitelerin ortak çalışmalar yapmaları teşvik edilecektir.”

Haber detayına şağıdaki linkten ulaşabilirsiniz: