Misafir araştırmacı Dr. Gaurav Kumar Bharti bölümümüzde Fotonik alanında bir dizi seminer verecektir

Chandigarh Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Bölümü öğretim üyesi, İleri Fotonik ve Enerji Mühendisliği grubunda araştırmacı olarak akademik ve araştırma faaliyetlerini sürdüren Dr. Gaurav Kumar Bharti bölümümüzü ziyaret etmektedir.

Fotonik, Optik, Optik Sensörler, Doğrusal Olmayan Optik, Kuantum Optik, Optoelektronik, Optik Sinyal İşleme, Optik Haberleşme, Optik Hesaplama, Nanofotonik gibi alanlarda çalışan Dr. Bharti, lisans ve lisans üstü öğrencilerimize yönelik bir dizi eğitim seminerleri verecektir.

Seminer başlıkları:

• Photonics and Optical Switches- An Introduction
  • Nonlinear Optics and Silicon Photonics-An Introduction
  • Design and Modelling of an all-optical logic switch using Ring Resonator
  • Modelling and Simulation of optical sensors using photonic crystals.
  • Hands-on session for the simulation of photonic circuits using FDTD simulation platform

Kendisini tekrar bölümümüzde ağırlamaktan ve olası iş birlikleri üzerine çalışmaktan mutluluk duymaktayız.